Pabriks: “Gatavojoties krīzes situācijām, vajag pārtiku ar pēc iespējas garāku derīguma termiņu”

Lai iepazītos ar LLU Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes pētījumiem Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) nepieciešamās pārtikas jomā, pirmdien LLU Pārtikas Tehnoloģijas fakultātē viesojās aizsardzības ministrs Artis Pabriks un speciālisti, kas nodarbojas ar NBS apgādi. “Latvijas armijai ir nepieciešamība gan pēc ikdienas, gan pēc speciālas lauka apstākļiem domātas pārtikas. Tā vajadzīga gan mācībās, gan starptautiskajās misijās. Mums jādomā arī par valsts rezervēm krīzes situācijās. Tās jāveido gan Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošajām struktūrām, gan robežsardzei, gan arī mūsu sabiedrotajiem un civilajiem,” teica A.Pabriks.

Savukārt LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Sandra Muižniece-Brasava, kura ir arī LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja, uzsvēra, ka Latvijas karavīriem tiek veidota pēc iespējas veselīga pārtika. Turklāt ir atrasts veids, kā ilgtoši saglabāt rupjmaizi, kas sevišķi garšo latviešiem.



Foto: Gaitis Grūtups. Visu rakstu lasiet 2.jūlija “Zemgales Ziņās”   

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas

Uz zz.lv pilno versiju